Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Промоција Конвенције УН о правима лица са инвалидитетом у лако разумљивом формату

Датум објаве: 30.11.2017 14:02 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У сусрет Међународниом дану  лица са инвалидитетом Министарство за људска и мањинска права уз подршку Савјета Европе, сјутра 01. децембра , организује свечаност  која ће бити уприличена у хотелу „Центре Вилле“, у Подгорици, са почетком у 10 часова.

Водећи се принципима Стратегије Савјета Европе, Европског Акционог плана и Комитета УН о правима лица са инвалидитетом, који су једнакост лица са интелектуалним сметњама са другим лицима препознали као изазов за Црну Гору у наредном периоду, ове године Министарство за људска и мањинска права уз сарадњу и подршку  Програмске канцеларије Савјета Европе у Црној Гори, посебну пажњу  посвећује  управо овим лицима.

Свечаност ће отворити министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка, присутнима ће се обратити и Пилар Моралес, шефица Генералног директората за програме Савјета Европе, Њ.Е. Аиво Орав, шеф Делегације Европске Уније у Црној Гори, Аријана Николић Вучинић, генерална директорица Директората за предшколско, основно   и инклузивно образовање и васпитање, Жељко Дармановић, директор ЈУ Ресурсни центар за дјецу и особе са интелектуалним   сметњама и аутизмом  "1.јун" – Подгорица, Милисав-Мимо Кораћ, извршни директор НВО Савез удружења родитеља дјеце са тешкоћама у развоју „Наша иницијатива“ Подгорица, Саво Кнежевић, предсједник Националне асоцијација родитеља, дјеце и омладине са сметњама у развоју Црне Горе.

Бланка Радошевић-Маровић, генерална директорица Директората за унапређење и заштиту људских права и слобода промовисаће  Конвенцију УН о правима лица са инвалидитетом у лако разумљивом формату који је намијењем лицима са интелектуланим сметњама.

Позивамо све представнике/це медија да испрате овај догађај И да на тај начин заједно дамо допринос једнакости ових лица са другим лицима у складу са Конвенцијом УН.

Министарство за људска и мањинска права