Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Promocija Konvencije UN o pravima lica sa invaliditetom u lako razumljivom formatu

Datum objave: 30.11.2017 14:02 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U susret Međunarodniom danu  lica sa invaliditetom Ministarstvo za ljudska i manjinska prava uz podršku Savjeta Evrope, sjutra 01. decembra , organizuje svečanost  koja će biti upriličena u hotelu „Centre Ville“, u Podgorici, sa početkom u 10 časova.

Vodeći se principima Strategije Savjeta Evrope, Evropskog Akcionog plana i Komiteta UN o pravima lica sa invaliditetom, koji su jednakost lica sa intelektualnim smetnjama sa drugim licima prepoznali kao izazov za Crnu Goru u narednom periodu, ove godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava uz saradnju i podršku  Programske kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, posebnu pažnju  posvećuje  upravo ovim licima.

Svečanost će otvoriti ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, prisutnima će se obratiti i Pilar Morales, šefica Generalnog direktorata za programe Savjeta Evrope, NJ.E. Aivo Orav, šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, Arijana Nikolić Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno   i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, Željko Darmanović, direktor JU Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim   smetnjama i autizmom  "1.jun" – Podgorica, Milisav-Mimo Korać, izvršni direktor NVO Savez udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“ Podgorica, Savo Knežević, predsjednik Nacionalne asocijacija roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore.

Blanka Radošević-Marović, generalna direktorica Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda promovisaće  Konvenciju UN o pravima lica sa invaliditetom u lako razumljivom formatu koji je namijenjem licima sa intelektulanim smetnjama.

Pozivamo sve predstavnike/ce medija da isprate ovaj događaj I da na taj način zajedno damo doprinos jednakosti ovih lica sa drugim licima u skladu sa Konvencijom UN.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava