Manja slova Veća slova RSS

>

Na ministarskom sastanku u Skoplju pohvaljen vidni napredak Crne Gore od strane kolega iz regiona

Na ministarskom sastanku u Skoplju pohvaljen vidni napredak Crne Gore od strane kolega iz regiona
Datum objave: 05.10.2018 14:52 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Promovisanje prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu bilo je tema Prve regionalne konferencije o LGBTI pravima koja je završena danas u Skoplju.

U sklopu konferencije održan je ministarski sastanak na kojem je učestvovala generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, Blanka Radošević Marović sa ministrima Vlade Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Na ministarskom sastanku najveće interesovanje iskazano je za Crnu Goru imajući u vidu učinak u oblasti prava LGBTI osoba u odnosu na druge zemlje jugoistočne Evrope. Vidni napredak Crne Gore pohvalile su  prisutne kolege iz zemalja regiona.

Radošević Marović je kazala da Vlada Crne Gore preduzima sve potrebne napore da stvori društvo jednakih mogućnosti, gdje svako ima jednak pristup obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvu i zaštitu od bilo kakvog nasilja.

Regionalna konferencija imala je za cilj podsticanje dijaloga i razmjene iskustva između vlada Zapadnog Balkana o pravima LGBTI zajednice. Događaj je bio povod i za dodatno jačanje dijaloga sa drugim zainteresovanim stranama o unapređenju prava ove zajednice, uključujući civilno društvo nevladine organizacije,  međunarodne organizacije, akademske zajednice i medije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava