Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: „Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija -od multikulturalizma ka interkulturalizmu“

Datum objave: 31.07.2019 14:57 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje konferenciju „Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - Od multikulturalizma ka interkulturalizmu“, koja će biti održana u Ulcinju (hotel Nobel), u periodu od 1.-2. avgusta 2019. godine, sa početkom  u 11 sati.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje pomenutu konferenciju u cilju upoznavanja sa pojmovima multikulturalizam i interkulturalizam, sterotipi, predrasude, afirmativna akcija i sl. kao i značaja jačanja svijesti o građanskom društvu, Na konferenciji će predstavnici/e resornog Ministarstva predstaviti Strategiju manjinske politike 2019 – 2023. koja ima za cilj smanjivanje etniče distance, Zakon o manjinskim pravima i slobodama i Treće mišljenje Savjetodavnog Komiteta Okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Govore:

mr Bojan Božović na temu "Međunarodni i domaći pravni okvir zaštite manjina",dr Igor Lakić "Evropska povelja o manjinskim ili regionalnim jezicama", o primjerima dobrih iskustava- od teorije do prakse, predstavnici nacionalnih savjeta - "Položaj manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalni zajednica u Crnoj Gori", zatim o primjerima dobre prakse sa fokusom na rad savjeta manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, primjerima dobrih iskustava i izazovima u procesu integracije manjina.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava