Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка-Ђељошај:Локалне самоуправе имају важну улогу у имплементацији законодавног и стратешког оквира у области заштите људских права и постизања ЕУ стандарда

Зенка-Ђељошај:Локалне самоуправе имају важну улогу у имплементацији законодавног и стратешког оквира у области заштите људских права и постизања ЕУ стандарда
Датум објаве: 11.09.2019 16:13 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

ммпОпштина Тузи инвестираће у реализацију потреба грађана/ки, развој инфраструктуре у насељеним мјестима као и у развој бизниса и пољопривреду и туризам, кнстатовано је током радне посјете министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке општини Тузи.

Министар Мехмед Зенка боравио је данас у радној посјети општини Тузи и том приликом разговарао са предсједником Општине Тузи Ником Ђељошајем и његовим сарадницима.

Министар Зенка је подсјетио да су сви економски елаборати показали финансијску одрживост, те да је сигуран да најмлађа општина Тузи има довољно ресурса и потенцијала да оправда указано повјерење. Географски положај између Подгорице и Скадра, даје јој перспективу за развој туризма и пољопривреде.

Зенка је казао да локалне самоуправе имају важну улогу у имплементацији законодавног и стратешког оквира у области заштите људских права и постизања ЕУ стандарда.

Предсједник општине Тузи Ник Ђељошај истакао је да ће општина Тузи заједно са Владом Црне Горе наставити сарадњу за добробит свих грађана/ки. Он се захвалио министру на посјети, казавши да је формиран већи дио општинских органа, да је завршен статут и буџет, те да је наплата пореза већ почела.

Договорена је чешћа комуникација како би започела реализација других пројеката у тој Општини, у координацији локалне самоуправе и Владе Црне Горе.

Саговорници су размијенили мишљења на теме из надлежности ресора заштите и унапређења људских права и слобода, заштите од дискриминације, положаја мањинских народа и других мањинских националних заједница, заступљености жена у политици и јавном животу, подршци женама у бизнису, борби против насиља над женама, као и другим темама гдје локална управа треба активно да се укључи са циљем достизања европских стандарда.

Министарство за људска и мањинска права