Manja slova Veća slova RSS

>

Zenka: Novinari mogu da doprinesu stvaranju demoraktskog ambijenta, a samim tim i bolje zaštite manjinskih prava u Crnoj Gori

Zenka: Novinari mogu da doprinesu stvaranju demoraktskog ambijenta, a samim tim i bolje zaštite manjinskih prava u Crnoj Gori
Datum objave: 12.10.2019 10:12 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


mmpUnaprijeđenje ljudskih prava i zaštita manjina u Crnoj Gori je proces koji još traje ali i izazov koji je pred nama u dostizanju evropskih standarda, poručio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na otvaranju seminara "Izvještavanje o manjinama i etnička distanca u Crnoj Gori", koji organizuje Škola političkih studija.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će kroz sprovođenje Strategije manjinske politike 2019-2023, dodatno unaprijediti uslove života manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i omogućiti njihovu bolju integraciju u crnogorsko društvo, uz očuvanje i promociju njihovog identiteta u svim oblastima, saopštio je Zenka.

Zenka je istakao da je poseban fokus Strategije kroz sve oblasti usmjeren indirektno na smanjivanje etničke distance u crnogorskom društvu, za koju nažalost ne možemo reći da ne postoji. Seminari ovoga tipa predstavljaju dobar primjer za otvaranje dijaloga i vođenje razgovora sa svima, a posebno sa predstavnicima medija koji nam mogu pomoći kako izvještavati o manjinama u cilju afirmacije njihovih prava kroz reprezetativniji pristup u medijima. Ministar je uvjeren da novinari/ke mogu da doprinesu stvaranju demoraktskog ambijenta, a samim tim i bolje zaštite manjinskih prava u Crnoj Gori..

Seminaru su prisustvovali učesnici/e ovogodišnje generacije Škole političkih studija koju čine novinari/ke najznačajnijih crnogorskih medija kao i alumnisti/kinje, koji će imati prilike da slušaju eminentne predavače iz oblasti ljudskih i manjinskih prava.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić i zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava